6/7

Igår var Sandra väldigt trött, vart än jag gick så var Sandra med, när jag stannade upp eller satt still, så la hon sig för att sova. Hon skulle få bada så jag bostade igenom henne så det inte blir stopp i avloppet. Jag kände på hennes sidor att hon fått ny fettknöl, det var lika bra att känna på juvren också, hon har ju haft juvertumör tidigare. Men när jag kände på dom så kom det blodblandad vätska från dom två nedersta, jag tog tempen på henne, hon hade feber. Jag ringde hem till vet. Kerstin, men hon kunde inte på kvällen. Jag fick tid i morse på kliniken, där hon fick sluta sitt liv. Hon blev 11 åroch 5 mån. Nu är hon i hundhimlen tillsammans med sin Sheltievän Sabina.

15/4

Det kom ett mail... från Lupus..

 Jag satte ut loggan till Lupus för att vi använder Precept plus till utfodring av våra hundar, då har vi varit med länka och vinn, och vi har vunnit!!! 5:e pris som blev 15 kg hundmat. Det skulle även bli olika sorters shampo för att prova på till mina pälshundar.

Jättekul. Jag som aldrig vinner.

12/4

Ronja sjuk

Ja, då har Camilla och jag suttit på Södra djursjukhuset hela påskafton. Det började med att kvällen innan så kommer Camilla hem med Ronja, hon är sig inte lik och hon är inte glad och så har hon börjat löpa igen, säger Camilla. Löpa gjorde hon samtidigt med Enya, så det kan det inte vara! Jag tar tempen på henne, men ingen feber, tittar henne i rumpan, oj! Det är var som kommer från henne, ja det är bara att åka in med henne till Södra. Livmoderinflammation!  Det var ju inte så länge sedan jag var med om samma sak med Indra, men hon var ju mycket dåligare. Ronja skulle bli opererad efter 17:00 och 19:30 ringer dom och säger att operationen gick så bra och hon var redan på benen. Hon är så bra att hon får komma hem nu på fm.

Crufts

Vilken helg det har varit! Det började med att Tarja L frågade mig förra lördagen då vi åkte tillsammans till Collieklubbbens årsmöte, vill du följa med till Crufts? Ja det är klart man vill, men hur skulle det gå till? med hundar och jobbet, jag som skulle på möte. Det är ju bara en dröm , det funkar ju inte! Sagt och gjort när jag kom hem till Bengt och berättade vad Tarja hade föreslagit, så sa han: Åk du jag tar hand om hundarna! Ja men jobbet då, jo det fixade sig det också, va härligt att åka på lillsemester med en hundkompis. Vi flög iväg i fredags från Skavsta, och hade ett hotell långt utanför Birmingham, så det blev att ta taxi, aj aj vad dyrt det blev, men vi kom fram.

På lördagen till lunch blev vi hämtade av Sue från Lanlins kennel, vi åkte till ett jättemysigt ställe och åt lunch, lunch!? det var en hel kalkonmiddag!  sedan bar det iväg hem till Sue och titta på hennes Collies och valpar.

Sedan åkte vi till Rene på Bhyllsacre kennel. Hon visade oss sina fina hundar och sin kennel, vilken trevlig kvinna trots att vi inte känner varann, så var vi så välkomna och prata hund och dricka kaffe.

Lady Madonna

Rene med Lady Madonna

Söndagen startades tidigt med frukost på Mc Donalds, ingen hotellfrukost den här morgonen! Tog tåget till NEC för att gå på Crufts. Det var stort och mycket Collie, närmare 300 st. Var helt slut när vi kom till hotellet. Man är som en hund har man fått använda hjärnan blir man trött!

BIR blev Ladnar Kingfisher RCC BPIS   

Lady Madonna

Lady Madonna på Crufts

Måndagen var det bara och packa ihop och gå en liten stund i shoppingcentra innan det bar iväg med tåg till flygplatsen för att åka hem. Hela resan har gått som på räls, trots att vi har bott på 3 olika hotell. Men va roligt vi har haft.

Tack Tarja att jag fick följa med till Birmingham.

20/1

Vårat hundår började inte så bra, på nyårsdagen började Indra kräkas och ha dålig mage, men avstannade på em. på kvällen fick hon hög feber men som gick ner lite grann på natten. På morgonen åkte vi till Nyköpings smådjursklinik och hon fick ta prover och röntgen på magen. En livmoderinflammation! Det var bara att välja vart vi ville åka, det blev Södra djursjukhuset och akut operation. Hennes blanksvarta päls har blivit grafitgrå, och slemhinnorna var blodröda. Stackars Indra så sjuk hon var. Vi lämnade henne och åkte hem, jag trodde inte att hon skulle klara det, det sa hennes blick när vi tog avsked. Dom ringde från djursjukhuset på kvällen att operationen var gjord, och livmodern hade spruckit och det var, var i buken så hon hade en bukhinneinflamation. Dagen efter ringer dom och talar om att första tröskeln hade hon gått över, febern har gått ner! Dom skulle ringa igen på sön. fm. men vad jag väntade, på em. ringer dom och talar om att det går inte att få i henne någon mat, och diarré hade hon. Så vi bestämde att åka hälsa på henne, så fick vi se om hon skulle hem eller stanna. Vi tog hem henne, vårdat sjuk hund fick jag ju erfarenhet av Enya i våras. Väl hemma så äter hon. Vi tog stygnen i onsdags och det hade läkt jättefint. Hon är nu sitt gamla jag och är nu lejonkung över flocken.

Sandra är nu färdiglöpt för den här gången, nu väntar vi bara på Enya!