Image35 

11/5-08

Nu har det gått 2 veckor som Enya är helt feber och smärtfri, vilken lättnad. Hennes sår är helt ihopläkta och pälsen kommer så fint. Var till veterinären i fredags och visade upp henne, och hon tycker att det ser jättefint ut och det är otroligt att hon har klarat det så bra. Det var ju ingen liten skada. Vi har börjat om med vardagslydnad, för att komma ut bland andra hundar. Denna bild är tagen i dag. Jag har valt att lägga ut bild på skadan, så att andra kan se vad hon blivit utsatt för. Klicka på Skada. Varning för otäcka bilder.

Efter Enyas skada L

 22/4

I dag är det Enyas och min lyckodag. Vi har varit till veterinären igen, det skulle bli operation, men det läker så fint att det behövs ingen operation. Huden som satt lös har vuxit fast mot kroppen och dom två öppna såren kryper ihop och läker, hon har ett smärtstillande plåster som jag tar bort på fredag och byter kompress. Inga fler veterinärbesök. Sedan är det bara pälsen kvar, och den växer ju så fort. Hon har inte fått några kala fläckar, och det är ju tur.  Jag är glad att Enya har klarat det så bra.

Tack alla ni som sänder hälsningar och mail och krya på sig kort och pratat i telefonen med, jag har inte svarat alla men jag vill på detta sätt visa, allting går till mitt hjärta och jag blir så glad över att alla som bryr sig om Enya. Enya är nu jättepigg och ska nu springa runt i skogen ett varv med husse. Hon är på banan igen! 

19/4

Hela veckan har Enya fått smärtstillande spruta, men från i onsdags har Enya ett plåster som ger smärtstillande hela tiden. Tempen har ju gått upp när hon har ont, och inte äter hon då. Men sedan i onsdags är hon helt feberfri, och äter som en häst. Torsagsmorgonen då var det lek som gällde. I går ville hon inte gå in, hon var ute och sprang och lekte och när hon var trött så sov hon ute, allt för att slippa gå in. På tisdag är det dax för sista operationen, hon har två öppna sår som hålls fuktigt under gel och kompress. Fortfande finns det ficka under huden men det läks väldigt bra, det blir mindre. Tänk nu är hon sitt vanliga jag, sprallig och nyfiken och glad.

 

12/4

Det gick inte att klara sig utan smärtstillande för Enya, så vi fick åka hem till veterinären på fömiddagen. Men Enya mår mycket bättre hon äter och dricker själv nu. Men natten var hemsk för henne, hon har haft väldigt ont och gråtit och pipit nästan hela natten.

11/4

Även idag har vi varit inne med Enya, det blev operation. Vi var inne 8:00 i morse och Enya fick sin lugnande spruta och jag sitter hos henne, då känner jag ett lugn och vet att hon är på bättringsvägen. Jag försöker förmedla goda tankar till henne och hon ska bli frisk. När det är dags för operation så sitter jag kvar i väntrummet och tänker på henne. Så fort den var klar så fick jag gå in till henne och vara med vid uppvaket. Svaret på proverna visade sig att hon fått rätt pencilin. Varet har minskat den döda huden har släppt. Så vet. har rensat och sytt ihop hålen men det är 2 hål kvar och ev. blir det en operation till. Hon har 2 drän nu. Dom ska vi ta bort på tisdag. I onsdags var det dåligt med Enya då trodde jag inte att hon skulle klara sig, men med rätt hjälp och min envishet så gick det vägen, hon har även fått hjälp från annat håll, heeling. Hon ligger nu och sover och jag känner mig mycket lugnare. Jag har även fått försäkringspapper och pratat med dom, så det kommer även ordna sig ekonomiskt. Jag har även backup under helgen, vet. som har tagit hand och opererat Enya bor inte så lång ifrån oss, behöver Enya smärtlindring under helgen så får vi åka hem till veterinären. Hon är guld värd.

Det känns att vi är på rätt väg.

10/4

Ja`då har vi varit inne igen med Enya, det blev bara smärtstillande spruta, vätska hade jag fått i henne och hon var inte uttorkad, men febern steg till 39.9. Vi fick sitta och avvackta ifall febern skulle gå ner när hon fått smärtstillande. Hon var ju stressad och hade väldigt ont. Men efter ett par timmar kunde slappna av och febern sjönk, så då fick vi åka hem. Men vid middagstid så är hon slö och febern stiger, jag har sprutat i henne vätska för hon ville inte dricka, har fått i henne en halv liter, nu sover hon lungt. Det är ett passande på henne, det känns som döden lurar bakom knuten. Hoppas vi får svar på bakterieodlingen i morgon, så vi vet att det är rätt pencilin. Det måste bara vända nu!

9/4

Idag har vi varit på Nyköpings smådjursklinik igen!! Det har varit en orolig natt för Enya mycket pip. Hon hade feber i morse och inte ville hon äta eller dricka. När vi kom in hade hon 40.1 i temp. Det blev näringsdropp en spruta smärtstillande och dränborttagning. Vi ska in i morgon bitti igen för ny spruta och ev. dropp beror hur morgonen är. Men nu i kväll är hon piggare och hon har både druckit och ätit lite. 

8/4

Vi har idag varit på Nyköpings smådjursklinik med Enya, och det är inte bra. Hon har fått en infektion och det rinner var ur såren. Så nu har dom gjort en odling och hon har fått nytt pencilin. Dränen får jag ta bort på torsdag, och på fredag morgon är det ny operation. Allmäntillståndet är lågt, ligger bara och sover i dag, hade lite temp i morse.

7/4

Jag vill på detta sett TACKA Birgitta på Sjöhaga, Karin och Susannah som jag kan ringa till och alla andra som skickar gulliga mail och skriver i gästboken, utan ER omtanke och krya på dig hälsningar skulle det vara väldigt kämpigt, men jag känner er omtanke och kämpar på. Skadorna på Enya är inte små, så det här kommer att ta lång tid innan allt är läkt, även själsligt för egen del.

Det har väl gått ganska bra med dränen på Enya, hon ligger själv i hundrummet och ingen stör henne. Hon har piggat på sig och sprungit omkring lite på tomten i helgen. Men nu i kväll fick hon vara ute en stund i hundgården, men det skulle hon inte få gjort. Hon tog av sig tratten och dragit ur en drän och bitit bort död hud kring bithålet, det som är störst. Hålet är väldigt stort nu. Jag måste ringa vet. i morgon bitti, vi ska ju in på em. för att ta bort dränen. Men iallafall, jag tycker det här är så jobbigt!! I dag har det varit många samtal till djurkliniken och försäkringsbolaget och hanhundägaren det ska ju ordna sig både praktiskt och ekonomiskt och framför allt ska Enya bli bra. Men det här tar på krafterna.

5/4

Enya kom inte så lindrigt undan från överfallet, vi var tvungen att åka till Nyköpings smådjursklinik igår. Jag hade en känsla av att det stod inte rätt till med Enya. Så jag ringde och fick komma in på en gång. Veterinären kollade såren och det såg väldigt fult ut och huden var lös.Det blev operation på engång. Hon blev rakad på höften-låret ca 20*20 cm lika stor yta under sitter huden lös, man kan säga att hon är levande flådd. Dom har sytt ihop ett hål, hon fick 3 stora bithål. Dom har satt in 3 st drän, och hon har en svart fläck stor som en 5 krona som huden har dött. Det kan bli mer av död hud, vi får se.

Vi ska på återbesök på tisdag för att ta bort dränen, ev kan det bli en operation till.

Enya har ont hon ligger och gråter och piper, jag tycker så synd om henne.

3/4

Igår hade vi tid hos Arvidsson i Katrineholm för ögonlysning med Enya, men det blev en traumatisk upplevelse med chock och bitsår. Jag kommer och parkerar bilen vid vägkanten efter djurkliniken, det stod redan 4-5 bilar vid kanten som jag kör förbi och parkerar längst fram. Tar ut Enya från bilburen och hon går fot brevid mig i koppel, det fanns ju inga människor eller djur ute vid vägen när jag körde förbi så jag tänkte att det är så liten bit så jag gick inte över vägen utan går vid sidan om bilarna på vägen, när jag kommer till sista bilen en jeep, så är bakluckan öppen och det står en man och håller på med en mindre hund, det han jag se när jag gick förbi. Går 2 meter, då flyger det ut en Golden hanne ur jeepen och hugger Enya över ryggen, jag kastar mig ner på marken för att rädda Enya, och Golden husse försöker få bort sin hund, varav hannen får tag på ett nytt tag över Enyas lår och biter sig fast och husse han drar i sin hund, det kommer en bil som stannar och en kvinna kliver ur och  försöker hjälpa till, jag känner att hannen kommer inte släppa Enya och jag skriker och gråter om vart annat, att han får inte dra i sin hund för då har hon inget ben kvar. Husse han bänder upp käften på sin hund så Enya kommer loss, jag har aldrig hört en hund skrika så vilken chock för både mig och Enya. Jag han komma mellan Enyas käftar och fick bett i underarm, handled och tumme och blodet rann.Men som tur var fick vi komma in till veterinären direkt och han undersökte henne och mig på engång. Enya har fått 2 stora hål i låret det ena kan jag stoppa tummen i (fast det gör jag inte)  och det har blivit en stor ficka under huden ca. 15*15 cm. Enya och jag äter nu pencilin och värktabletter. Hela tiden trodde jag att Golden hannen skulle döda henne, men hon kom lindrigt undan ändå. Vi har också ögonlyst henne och hon är UA.